Több mint méz
Szabadalommal védett termék
Mi az a méhtermék? A választ a termékek után találod!
Bodza bogyó kivonatos méhtermék 250 g
Több mint méz

A bodza bogyó néphagyományok szerinti közis-mert jótékony hatásai: A feketebodza bogyója magas C vitamin tartalmú. Reumás bántalmakra, hashajtóként, izzasztóként és vizelethajtóként előnyös.
Gyógynövény kivonatának méhek által feldolgozott terméke, mely természetes kristályosodásra is hajlamos.
Közvetlen fogyasztásra vagy ízesítésre (lehetőleg hőkezelés nélkül).
Csipkebogyó kivonatos méhtermék 250 g
Több mint méz.
A csipke bogyó néphagyományok szerinti közis-mert jótékony hatásai: Magas C vitamin tartalmú, természetes vitaminforrás. Vízhajtó, enyhe gyulladáscsökkentő, vesekő és húgykőoldó hatású.
Gyógynövény kivonatának méhek által feldolgozott terméke, mely természetes kristályosodásra is hajlamos.
Közvetlen fogyasztásra vagy ízesítésre (lehetőleg hőkezelés nélkül).
Kamilla kivonatos méhtermék 250 g
Több mint méz
A kamilla néphagyományok szerinti közismert jótékony hatásai: Gyulladáscsökkentő és immunrendszer erősítő. Oldja a görcsöket, nyugtató és bélfertőtlenítő hatású.
Gyógynövény kivonatának méhek által feldolgozott terméke, mely természetes kristályosodásra is hajlamos.
Közvetlen fogyasztásra vagy ízesítésre (lehetőleg hőkezelés nélkül).
Csalán kivonatos méhtermék 250 g
Több mint méz
A csalán néphagyományok szerinti közismert jótékony hatásai: Reumatikus és izületi panaszok esetén. Vizelethajtó vértisztító, immunrendszer erősítő, roboráló hatású.
Gyógynövény kivonatának méhek által feldolgozott terméke, mely természetes kristályosodásra is hajlamos.
Közvetlen fogyasztásra vagy ízesítésre (lehetőleg hőkezelés nélkül).
Csipkebogyó és csalán kivonatos méhtermék 250 g
Több mint méz
A csipkebogyó néphagyományok szerinti közismert jótékony hatásai: Magas C vitamin tartalmú, természetes vitaminforrás. Vízhajtó, enyhe gyulladáscsökkentő, vesekő és húgykőoldó hatású.
Gyógynövény kivonatának méhek által feldolgozott terméke, mely természetes kristályosodásra is hajlamos.
Közvetlen fogyasztásra vagy ízesítésre (lehetőleg hőkezelés nélkül).
Zsálya és bodza kivonatú máhtermék 250 g
Több mint méz
Az orvosi zsálya néphagyományok szerinti közismert jótékony hatásai: Könnyíti az emésztést, javítja az étvágytalanságot. Antibiotikus, láz és fájdalomcsillapító hatású.
Gyógynövény kivonatának méhek által feldolgozott terméke, mely természetes kristályosodásra is hajlamos.
Közvetlen fogyasztásra vagy ízesítésre (lehetőleg hőkezelés nélkül).
Parlagfű kivonatos méhtermék 250 g
Több mint méz
A parlagfű Amerikai őslakosok szerinti jótékony hatásai: Gyulladás és láz csökkentésére, emésztő rendszeri panaszok enyhítésére, immunrendszer erősítésére előnyös.
Gyógynövény kivonatának méhek által feldolgozott terméke, mely természetes kristályosodásra is hajlamos.
Közvetlen fogyasztásra vagy ízesítésre (lehetőleg hőkezelés nélkül).
Tökmagos méz 220 g
Több mint méz, látvány méz
Pörkölt tökmag akácmézben.
Összetevők:
akácméz (64%), héj nélküli pörkölt tökmag (36%)
Teás méz 250 g
Több mint méz, látvány méz
Vegyesgyümölcsízű méz teakeverék
Összetevők:
akácméz (84%), gyümölcsízű teakeverék (16%)
Mézvarázs 3x40g
Több mint méz, látvány méz

Bahama mix
Összetevők: akácméz (60%), gyümölcskeverék (40%) változó arányban: mazsola, papaya, ananász
Vegyesgyümölcsízű méz teakeverék
Összetevők: akácméz (84%), gyümölcsízű teakeverék (16%)
Pörkölt tökmag akácmézben.
Összetevők: akácméz (64%), héj nélküli pörkölt tökmag (36%)
Akácméz 500 g
Méz
Akácméz cseppmentes flakonban.
Mi a méhtermék?
A méz a Magyar Élelmiszerkönyv meghatározása szerint, a méhek által növényi nektárból gyűjtött természetes édes anyag, melyet a méhek begyűjtenek saját anyagaik hozzáadásával átalakítanak és lépekben érlelnek.
A "TöbbmintMéz" méhtermékekben gyógynövények hatóanyagait hasznosítjuk (csipkebogyó, csalán, kamilla, bodzabogyó, parlagfű stb.), melynek gyógynövény hatóanyagokhoz a méhek természetes úton, nektár formájában nem jutnak hozzá.
Ezért az általunk kifejlesztett találmány segítségével, egy "mesterséges" nektárt készítünk, melynek során először a gyógynövény hatóanyagokat különböző cukor keverékek segítségével, vizes oldatba visszük át, majd a hatóanyag kivonást egy fermentációs eljárással végezzük és az így elkészített, méhek számára felvehető gyógynövény kivonatot beetetjük.
Az ezt követő folyamat teljesen megegyezik a méz előállításánál ismert eljárással. A folyamat során nem alkalmazunk hőkezelést, mesterséges adalékokat és tartósítószereket, viszont ez az eljárás a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai szerint eltér a "méz" előírásaitól és ez az új termék elnevezése: gyógynövény-kivonatos méhtermék.

